Întreprinderea sociala Eco Herbal se adreseaza problemelor socio-economice din comunitatile rurale, cum ar fi:

- Rata ridicată a șomajului;
- Lipsa veniturilor;
- Lipsa de educație și de formare profesională;
- Migrația forței de muncă tinere spre zonele urbane sau în străinătate;
- Lipsa de organizare a agricultorilor individuali pentru suprafețe arabile mici;
- Prezența grupurilor dezavantajate aflate în prag de sărăcie și/sau excluziune socială (58% din populația rurală din Regiunea Sud-Muntenia este expusă sărăciei și excluziunii sociale).
Prin Eco Herbal, ne propunem să răspundem în mod sustenabil problemelor socio-economice, să ne implicăm în comunitate și să contribuim la creșterea calității vieții prin:
Educatie plante

 Educație gratuită cu aplicabilitate pe termen lung în agricultura de plante medicinale și aromatice. Pentru îndeplinirea în bune condiții a lucrărilor agricole și pentru sporirea productivității, întreprinderea socială sprijină gospodăriile producătoare prin furnizarea în mod gratuit a serviciilor de consultanţă în cultivarea și recoltarea plantelor medicinale și aromatice specifice soiurilor produse, a materialului semincer pentru înființarea primelor culturi și monitorizarea permanentă a culturilor.

 Instruirea membrilor comunității în antreprenoriat rural (crearea și administrarea de afacere/fermă mică sau de subzistență). Micii producători agricoli din comunitățile rurale au un acces mai greoi la informații despre înființarea și managementul unei ferme. Pentru a răspunde acestei nevoi, noi, echipa Eco Herbal le oferim membrilor comunității informații și le împărtășim experința noastră în administrarea și gestionarea unei afaceri.
Semnare conventii2
 Generarea de surse de venit pentru oameni, implicit menținerea localnicilor în mediul rural

generare surse de venit

 Asigurarea incluziunii sociale; instituirea coeziunii sociale la nivelul comunităților rurale

Rromi

 Utilizarea durabilă, conservarea și regenerarea resurselor natural locale

Rasaduri cimbru

 Creșterea calității vieții pentru consumatori, prin introducerea pe piață a materiilor prime și a produselor care contribuie la conservarea și îmbunătățirea sănătății

 Organizarea orelor deschise în școli primare și gimnaziale, instruirea elevilor în recunoașterea și recoltarea responsabilă de plante din flora spontană

 Training gratuit în recunoașterea și colectarea responsabilă a plantelor din flora spontană

 Ecologizarea zonelor de pădure și flora spontană

 Terapie prin plante medicinale pentru persoanele cu dizabilități

Ai o idee pentru dezvoltarea comunitatilor rurale? Vrei sa te implici ca voluntar intr-o actiune? Vrei sa creezi valoare in comunitatea rurala? Vrei sa te dezvolti sau sa ii ajuti pe altii sa se dezvolte? Cauti experinte care sa te inspire?

Dacă răspunsul tău este pozitiv la cel puțin una dintre întrebările de mai sus, ai ajuns la locul potrivit.
• Poți susține activitățile implementate în comunitate prin sponsorizări sau donații în proiecte de dezvoltare comunitară;
• Ia-ți colegii și prietenii și implică-te ca voluntar să schimbăm în bine comunitățile rurale;
• Vorbeşte despre noi partenerilor tăi de afaceri şi implică-i în proiectele noastre de dezvoltare durabilă a comunității rurale;
• Promovează proiectele noastre de dezvoltare comunitară, împărtășește prietenilor tăi pe blogul/ pagina de Facebook, ori adaugă în semnătura e-mail-ului “Susţin proiectele Eco Herbal”.

Doar printr-un efort susținut putem face o schimbare!

Trimite-ne un mesaj la: Formularul de contract

În numele comunității Ghimpați, îţi mulţumim pentru implicarea ta şi te vom ține la curent cu derularea proiectelor și cu modul în care a fost folosită contribuţia ta.