Află acum

Cum poți deveni fermier integrat în proiectul Eco Herbal?

Dacă dorești să produci plante medicinale și aromatice pe terenuri arabile sau să colectezi din flora spontană și dorești să obții surse de venit din vânzarea acestora ACUM este momentul să devii FERMIER in cadrul proiectului Eco Herbal.
Află acum

Va prezentam o parte din reprezentantii gospodariilor producatoare integrate in proiectul Eco Herbal. Fiecare antreneaza intreaga familie pentru a produce plante medicinale si aromatice de calitate superioara, demonstrand daruire si responsabilitate fata de mediu.

Alexandra Sandu
Alexandra Sandu Ghimpați
Este una dintre primele localnice ale comunei Ghimpați care s-a alăturat inițiativei noastre. A cultivat și îngijit cu dăruire peste 2 hectare de cimbru și busuioc. Lucrările de pregătire a terenului, semănat și recoltat au implicat întreaga familie a Doamnei Sandu. Este unul dintre producătorii care a cultivat plante aromatice pe terenuri aflate în proprietatea autorităților publice locale, oferite spre utilizare în scopuri sociale.
După această primă experiență mărturisește că: „Orice muncă este utilă. N-a fost greu cu busuiocul. Cu banii pe care i-am luat pe busuioc i-am cumpărat nepoatei rechizite pentru şcoală și am făcu reparații prin gospodărie! Toată familia mea e fericită cu această inițiativă și vom continua colaborarea în viitor! “
Familia Pietran
Familia PietranRoata de Jos
Familia Pietran este iubitoare de natură și pasionată de cultura de plante medicinale și aromatice. Vestea despre inițiativa Eco Herbal a ajuns încă din primul an de implementare până în comuna Roata de Jos, situată la 40 km N-V de Ghimpați. Încă înaintea colaborării cu întreprinderea socială Eco Herbal, familia Pietran, deținea terenuri cultivate cu cătină și mentă. Eco Herbal a venit ca un răspuns promt pentru problema vânzării recoltei de plante medicinale. Încă din primul an de colaborare, familia Pietran a plantat pe terenurile libere aflate în gospodărie culturi de busuioc. Cea mai tânără membră al familiei Pietran, implicată în activitățile de producție a plantelor medicinale și aromatice are doar 7 ani. A primit căteva răsaduri de busuioc pe care le-a îngrijit cu foarte mare atenție în perioada vacanței de vară. Recolta ei a fost achiziționată în totalitate de întreprinderea noastră socială. Mulţumirea de pe chipul ei că îşi va putea cumpăra caiete și hăinuțe pentru şcoală cu banii primiţi pentru recoltă, a fost cea mai emoţionantă confirmare a îndeplinirii misiunii noastre.
Familia Șerban
Familia ȘerbanGhimpați
Familia Șerban provine din grupuri defavorizate, fără loc de muncă, este reprezentantă a etniei rrome. Familia Șerban a implicat membrii săi în activitatea de colectare de plante medicinale din flora spontană și consideră Eco Herbal drept o sursă semnificativă de venit pentru întreținerea familiei și a gospodăriei. Am oferit reprezentanților familiei Șerban training gratuit în colectarea responsabilă de floră spontană, astfel încât să fie asigurată reproducerea plantelor și protecția mediului înconjurător și, în același timp, să corespundă și cerințelor de calitate solicitate în piață.
Dragomir Iuliana
Dragomir IulianaGhimpați
Familia Iulianei este specializată în cultura tutunului. Deoarece recolta de tutun se poate valorifica din ce în ce mai dificil, iar oportunitățile economice sunt extrem de limitate în mediul rural, în primăvara anului 2014, Iuliana se afla în căutarea unui loc de muncă sau o activitate independentă din care să își întrețină gospodăria și să acopere nevoile de bază. Familia Dragomir a primit gratuit sămânța necesară înființării unor culturi extinse de cimbru. S-a dedicat lucrărilor agricole într-un mod exemplar, astfel a obținut cu 25% mai multă recoltă decât cantitatea medie pentru 1 hectar.
Diblă Marinel Sorinel
Diblă Marinel SorinelGhimpați
Este un agricultor ecologist, care respectă natura. Deține terenuri și utilaje agricole, pe care le folosește pentru culturi de cereale și legume. Recolta produsă este valorificată și aceasta reprezintă unica sursă de venit în familia sa. A acceptat să cultive plante medicinale și a definit această inițiativă mai degrabă ca o provocare. După prima etapă de colaborare, Sorin a îndrăgit activitatea agricolă dedicată plantelor aromatice.
Ivan ElenaGhimpați
Pe lângă locul de muncă pe care îl deține într-una dintre instituțiile publice locale, Elena a dorit să își suplimenteze veniturile pentru întreținerea gospodăriei. S-a alăturat demersului Eco Herbal încă din primul an de activitate și a cultivat busuioc pe terenul liber din incinta propriei gospodării.
“Îmi plac produsele care conțin plante medicinale și mi-a plăcut idea să pot contribui și eu la fabricarea acestora. Doresc să cultiv o varietate de astfel de plante și să învăț specificitățile fiecăreia în parte.”